Gebakken aardappelen met sla

Gebakken aardappelen met sla

Groenten: 
Koolhydraten: 
Vlees of vis: 
Zo maak je het: 

Een goede richtlijn voor het kiezen van hoeveelheden is: schat in wat er op een bord past. Dat is de hoeveelheid die je per persoon nodig hebt.

  • Kook de aardappelschijfjes 2 minuten voor in een wokpan, gevuld met een laagje water en een bouillonblokje.
  • Giet het water eraf en doe een paar eetlepels (olijf)olie erbij.
  • Bak de aardappelschijfjes.
  • Was ondertussen de sla.
  • Maak een dressing voor de sla. Dat doe je door wat olijfolie, evt. azijn, een beetje mayonaise en kruiden door elkaar te roeren. 
  • Schenk dit over de sla
  • Bak de hamburgers een paar minuten in wat boter, als de buitenkant goed bruin is, zijn ze gaar.