Aardappelkoek

Aardappelkoek

Groenten: 
Koolhydraten: 
Vlees of vis: 
Basisvoorraad: 
Zo maak je het: 

De spullen die je nodig hebt kunnen heel verschillend zijn, maar de basis ingrediënten zijn rösti en eieren. In deze situatie gebruik je verder mais, spekreepjes, doperwten en uien.

  • De spekreepjes uitbakken en goed uit laten lekken op keukenpapier (de spekreepjes kun je vervangen door ham of geruld gehakt). Snij de uien in kleine stukjes. Fruit de gesneden uien aan en zet ze apart.
  • Bak de rösti met wat boter of olie. (Rösti kun je vervangen door krieltjes of aardappelschijfjes. De overgebleven aardappels van een vorige maaltijd kun je ook heel goed gebruiken.)
  • Kluts 6 eieren. Voeg een scheut melk toe en kruiden die je voorhanden hebt.
  • Zorg dat je voldoende vloeistof hebt om alle ingrediënten te binden in de pan. Denk je tekort te komen voeg dan extra eieren toe.
  • Als de Rösti gebakken is voeg je de groenten toe, daarna de spek en uien.
  • Het geheel goed mengen en gladstrijken, niet aandrukken.
  • De groenten (mais en doperwten) kun je vervangen door sperzieboontjes of peultjes. Andere variaties met bonen zijn ook mogelijk. Ook toevoegen van knoflook is lekker.
  • Giet het eiermengsel bij de rest. Schud de pan een beetje zodat het mengsel overal tussen komt. 
  • Dek de pan af met aluminiumfolie. Laat het geheel ongeveer een half uur op laag gas bakken. Controleer elke keer of het mengsel aan de bovenkant gaat stollen. Als dit het geval is kun je de koek omdraaien. Je kunt de koek omdraaien en nog een kwartier op laag vuur laten doorgaren.

Met een koek zoals deze heb je een maaltijd voor twee personen. Natuurlijk kun je het geheel verder aankleden met een blaadje sla of tomaat.